Gesztenyetorta

Hozzávalók

Piskótához: -5 db tojás
-30 dkg cukor
-17 dkg vaj
-2,5 dl tej
-30 dkg liszt
-1 csg. sütőpor
-5 dkg kakaópor
Krémhez: -2 dl habtejszín
-25 dkg gesztenyemassza
-1 csg. vaníliás puding
-2,5 dl tej
-25 dkg porcukor

Leírása

A pudingport tejjel összefőzzük és cukorral ízesítjük. A habtejszínt felverjük és összekeverjük a gesztenyemasszával és a kihűlt pudinggal. A krém elkészítése után jön a piskóta. A tojásokat kettéválasztjuk, a vajat kikeverjük a cukorral, egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat és a tejet. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral és a tojásos masszához keverjük. A tojásfehérjéből habot verünk és a tésztához adagoljuk. Zsírozott, lisztezett tortaformában kisütjük kb. 30 perc alatt. A kész piskótát 3 részre osztjuk, megtöltjük a krémmel. A tetejére csokimázat készítünk és dekoráljuk.

Molnár Imréné

2021-07-02 17:47:57