Diabetikus málnás túrótorta
Hozzávalók
8 tojás27 dkg nyírfacukor
27 dkg durum liszt
8 kanál olaj
1 teáskanál szódabikarbóna
1 púpos evőkanál holland kakaópor
1 kanál citromlé
csipet só
6 dl tej
6 kanál apró zabpehely
3 kanál zabpehelyliszt
0.5 kg áttört túró
1 citrom reszelt héja
0.5 l állati tejszín
1 Zselatinfix
ízlés szerint Süsina édesítőpor vagy DW 1:4 édesítő
30-40 dkg málna
1 kanál kukoricakeményítő
1 dl víz
ízlés szerint édesítő

Leírása
A tojásfehérjét habbá verjük a sóval, citromlével, és a nyírfacukorral, kicsit tovább kell verni mint a rendes cukorral. A habba belekeverjük a többi hozzávalót, a lisztet beleszitáljuk és azt már óvatosan forgatjuk bele. Két 24 cm-es tortaformába sütjük. kihűlés után mind a két lapot kettévágjuk így lesz 4 pihe puha lapunk.A tejet és a zabokat krémesre főzzük, beletörjük a túrót, édesítjük, és kihűlés utánbeleforgatjuk a zselafixszel felvert habot.
A gyümölcsből és a hozzávalókból levár sűrűségű krémet főzünk.
A torta töltésekor habzsákkal oltjuk a krémbe a gyümölcskrémet.