Kakaós fenyőtobozok
Hozzávalók
HOZZÁVALÓK25 dkg darált keksz
2 csepp rumaroma
10 dkg vaj
4 ek holland kakaópor
kevés tej
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag kakaós gabonapehely
Díszítésnek porcukor vagy kókuszreszelék

Leírása
A kekszet elkeverjük a kakaóporral és cukorral. A vajat kicsit megolvasztjuk, és a pár csepp rumaromával összegyúrjuk. A tejből közben óvatosan annyit adagolunk hozzá, hogy gyúrható masszát kapjunk. (Egy közepesen kemény, könnyen formázható tésztát kell kapnunk.)Ha a tészta összeállt, kisebb gombócokat formázunk belőle, és a tetejüket kissé kúp alakúra formázzuk. Ha ezzel is megvagyunk, akkor a gabonapelyheket beletűzdeljük, úgy, hogy toboz formákat kapjunk belőle. Ezután néhány óráig hideg helyen pihentetjük az elkészült tobozokat. (Ha havas hatást szeretnénk elérni megszórhatjuk porcukorral vagy kókuszreszelékkel).