Márványos-meggyes szelet

Hozzávalók

Tészta hozzávalói: -30 dkg margarin
-25 dkg cukor
-1 vaníliás cukor
-6 tojás
-45 dkg liszt
-1 sütőpor
-1,5 dl tej
-2 dkg kakaópor+3 ek. tej
-25 dkg magozott meggy
Krémhez: -2 csg. eper ízű pudingpor
-6 dl tej
-4 ek. cukor
25 dkg vaj
Tetejére: csokoládémáz

Leírása

A tésztához a vajat habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Egyenként eldolgozzuk benne a tojásokat, a lisztet a sütőporral belekeverjük, majd a tejet apránként belekeverjük. A tésztát két részre osztjuk. 20x30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, beletesszük a tészta sárga részét, majd a másik felébe belekeverjük a kakaót és a tejet, majd a sárga piskótára helyezzük. A meggyszemeket elosztjuk a tésztán, és előmelegített sütőben kisütjük kb. 40 percig. A krémhez a pudingot elkészítjük, a vajat habosra kavarjuk a cukorral és a kihűlt pudinghoz adjuk. Az elkészült piskóta tetejére simítjuk a krémet, végül csokimázat készítünk a tetejére.

Molnár Imréné

2021-07-02 17:17:26