EPRES - JOGHURTOS PITE

Hozzávalók

Hozzávalók:
Alap tészta:
• 20 dkg margarin, olvasztott
• 5 ek cukor
• 30 dkg finomliszt (amennyit a tészta felvesz)
Töltelék
• 15 dkg eper
• 2 db tojás
• 2.5 dl joghurt (Görög joghurttal a legfinomabb)
• 3 evőkanál finomliszt
• 3 ek cukor

Leírása

Elkészítés:
Alap Tészta:
A tésztához az olvasztott margarint, a cukrot és a lisztet összekeverjük, én a konyhai robotgéppel készítem, a dagasztáshoz használt keverő lapáttal. A liszt mennyiségét fokozatosan adom hozzá, amennyit a tészta felvesz.
Amíg a gép dolgozik, összekeverem a töltelék hozzávalóit, az eper kivételével.
Ha a tészta már összeállt és jól gyúrható, kerek formára kisodrom, és egy piteforma aljába teszem. Majd epret sorakoztatunk rá, félbe vágva, jó szorosan.
Előmelegített sütőben sütjük, légkeveréses 180 fokon, amíg a joghurtos keverék be nem sűrűsödik a tetején!
A gyümölcs lehet természetesen bármilyen, így egész nyáron el lehet készíteni az éppen aktuális idény gyümölccsel, de akár fagyasztott gyümölccsel is. A képen látható sütemény a kertben szedett első eperből készült.

Jó étvágyat!

Véberné Janás Valéria

2021-07-02 11:29:54