Bagolyszem

Hozzávalók

Tésztához: 6 tojás, 10 dkg cukor, 4 dkg kakaó, 1 m.k. szódabikarbóna.
Krémhez: 3 e.k. liszt, 3 dl tej, 20 dkg margarin, 14 dkg cukor, 2 vaníliás cukor, 1 e.k kakaó, 2 banán.

Leírása

Tésztához a 6 tojás sárgáját a cukorral kikeverjük, majd a kakaóval és a szódabikarbónával alaposan összekeverjük. A fehérjét is felverjük és óvatosan a sárga krémhez adjuk. A nagy tepsibe sütőpapírt teszünk amit alaposan kikenünk margarinnal, különben nem tudjuk majd kivenni. Beleöntjük a tepsibe és 180 fokos sütőben kisütjük.
A krémhez a lisztet a tejben kikeverjük és sűrű péppé főzzük, hűtjük. A margarint a cukorral jól kikeverjük és a kihűlt krémhez adjuk. A krémet kétfelé osztjuk, az egyikhez 2 vaníliás cukrot adunk. A másikhoz pedig a kakaót keverjük. A kisült lapot először a fehér krémmel, majd a barna krémmel megkenjük. A tészta hosszabbik oldalának a szélére egymás mellé vízszintesen 2 banánt helyezünk. Úgy mint a piskótatekercset feltekerjük. Hűtőben kihűtjük, be lehet vonni maradék krémmel vagy olvasztott csokoládéval.

Buri Zsoltné

2018-09-04 07:44:14

A recept feltöltési időszak lezárult.
Sorsolás október 18-án.

Süssük ki együtt
A biztonság mesterműveit!

Gondoskodjon szerettei, önmaga jövőjéről, és megajándékozzuk!

Életbiztosítások a postán!


TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

Recept adatok

A receptfeltöltés belépés után érhető el.

Nyeremények

Töltse fel kedvenc
desszertreceptjét és a desszert fotóját, hogy megnyerhesse

a 2 fős wellnesshétvégét a hévízi Lotus Therme Hotel & Spába

vagy a 2 db Media Markt utalvány
egyikét (50 000 vagy 25 000 Ft értékben).