Előre elkészíthető melegszendvicském.

Hozzávalók

Ez egy olyan recept, ami a hűtőben akár két hétig is eláll, és ha gyors vacsorát kell készíteni tíz perc alatt már a sütőben is van. Ebből mindig nagy adagot érdemes elkészíteni, mert akkor többször megmenekülünk az esti főzésektől.
Hozzávalók:
- 30-40 dkg kolbász, szalámi, gépsonka stb., itt mindent fel lehet használni, amit a hűtőben csak félre raktunk, mert már kevés, kicsit összeszáradt stb.
- Két fej hagyma, én lila hagymával készítem, így még színesebb lesz.
- Három paprika, itt is lehet sárga, piros, zöld, minél több színű lesz a szendvics annál mutatósabb.
- Kevés Olivaolaj
- Só
- Bors
- ½ liter besamelmártás
- 2 doboz konzerv kukorica
- Ízlés szerint zöld fűszerek, én most friss bazsalikomot és szárított zöld fűszer keveréket tettem a képen látható szendvicsbe.
- Kb. 40 dkg reszelt sajt, ez is lehet több féle, akár itt is fel lehet használni a régi beszáradt sajtokat.

Leírása

Elkészítés:
Összevágom a kolbászt, szalonnát apró kockára, olívaolajon megpirítom, hozzáadom, az összevágott hagymát tovább pirítom. Paprikákat kis kockára vágom, majd hozzáteszem és tovább pirítom. Sózom, borsozom, hozzákeverem a zöld fűszereket. Ráöntöm a két doboz kukoricát,
Ha minden hozzávaló megpirult, felöntöm kb. ½ liter besamelmártással. A besamelmártást általában készen veszem, néhány boltban, ha vannak olasz hetek, nagyon jó áron hozzá lehet jutni, hosszú szavatossági idővel, és minőségre is megfelelő.
Ha összeforr, lezárom alatta a lángot és belekeverem a reszelt sajtot.
Hagyom kihűlni és kisebb adagokban dobozolom.
Étkezés előtt bekapcsolom a sütőt grill fokozatban, megkenem a kenyereket és berakom a sütőbe, amíg szép barnára pirul. Már kipróbáltam úgy is, hogy a kenyeret elötte meg pirítottam és úgy raktam rá a krémet, ropogósabb lesz.
Friss zöldségekkel lehet tálalni.


Jó étvágyat!

Véberné Janás Valéria

2021-07-02 11:24:35