Sáfrányos, citromos halfilé

Hozzávalók

80 dkg alaszkai tengeri halfilé
tengeri só
őrölt fehér bors
2 közepes citrom
fél dl olíva olaj
1 nagy fej vöröshagyma
késhegynyi őrölt gyömbér
2 csomag valódi sáfrány
1 tojás
2 dl víz
1 evőkanál liszt
fél kg burgonya
fél csokor petrezselyem

Leírása

A szobahőmérsékleten felengedett halról a nedvességet felitatjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, kevés citrom lével meglocsoljuk, 15 percig állni hagyjuk, majd az olajon megsütjük, szűrőlapáttal óvatosan kiemeljük. A megtisztított hagymát finomra vágjuk és a sütésnél fennmaradt olajon kis lángon pároljuk, gyömbérrel és sáfránnyal fűszerezzük, a vízzel felöntjük, és 1 citrom levével ízesítjük. A lisztet kevés vízzel símára keverjük, a felvert tojáshoz öntjük, simára dolgozzuk és a hagymás lébe öntjük, kevergetve felforraljuk, ez alatt besűrűsödik. A halat tálra rendezzük, a hagymás mártással meglocsoljuk, a petrezselymes burgonyát mellé szedjük, citromkarikákkal, petrezselymmel díszítjük és tálaljuk.
Egészségünkre!

Király Katalin

2021-06-30 19:45:40