Pelmenyi-hússal töltött tészta

Hozzávalók

Tésztához: fél kg liszt, 1 tojás, 1 kk só, víz amennyivel összeáll a tészta, kb. 1,5 dl
Töltelékhez: fél kg darált hús, 3 tojás, fűszerek ( bors, só, vegeta, pirospaprika, vöröshagyma-fokhagymakrém )
Tálaláshoz: tejföl, só, sajt

Leírása

A tészta hozzávalóit összegyúrni, egy picit pihentetni.
A darált húst összekeverni a tojással és a fűszerekkel.
A tésztát 4 részre szoktam osztani, vékonyra kell nyújtani egyesével. Pelmenyi szaggatóra rárakni egy vékonyra kinyújtott tésztát, megtölteni a töltelékkel, és a következő vékonyra kinyújtott lapot rátesszük. Szaggató hiányába pogácsaszaggatóval is tudunk köröket szaggatni, amit megtöltünk a töltelékkel és összehajtjuk, majd jól lenyomkodjuk a széleit.
Nagy edénybe vizet forralunk, amibe sót és olajat teszünk és kb. 10-15 perc alatt kifőzzük a tésztát.
Tejfölt összekeverni a sóval és reszelt sajttal.
Tálaláskor a tészta tetejére tejfölt locsolunk.

Pintér Márta

2021-06-30 10:49:11