Lusta asszony rétes

Hozzávalók

Hozzávalók: 27x37 cm-es tepsihez
20dkg finomliszt
20 dkg rétesliszt
25dkg porcukor
1 sütőpor
50 dkg túró
citromhéj, pici só.
10 dkg mazsola
sárgabarack, őszibarack, meggy-vagy bármilyen gyümölcs
2 cs vaníliás cukor
3 tojás
3 dl tej(még finomabb, ha adunk hozzá kb. 2 dl habtejszint)
10 dkg vaj a tetejére , kb. 5 dkg a tepsi kikenéséhez

Leírása

Elkészítése:
A lisztet, a sütőport, a sót és a cukrot jól összekeverem. Egy közepes méretű (27x37 cm) tepsit alaposan kikenek vajjal , nem kell sajnálni. Az elkevert liszt felét beleszórom a tepsibe, megrázom, hogy egyenletesen terüljön el.
Rámorzsolom a túrót, citromhéjat reszelek rá, 1 cs vaníliás cukrot, a mazsolát és az apróra vágott gyümölcsöt rászórom. Most a liszt másik felével megszórom, hogy betakarja mindenütt a túrót.
A tojásokat elkeverem a tejjel, vaníliás cukorral és ráöntözgetem a tésztára. Villával megszurkálom, hogy mindenhova jusson a folyadékból.
Ezután a maradék vajat apró darabokban egyenletesen rárakom a süti tetejére. Érdemes fél órát pihentetni, hogy a süti teljesen átitatódjon. De ha sietünk, a pihentetés elhagyható.
Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütöm.
Hagyom hűlni és a tepsiben szeletelem fel. Porcukorral hintem és tálalom.

Egyszerű elkészíteni és nagyon-nagyon finom.

Dr. Bíró Ervinné

2021-06-29 22:11:43