Meggyes pite

Hozzávalók

Tészta: 50 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 20 dkg rama, 2 db tojás, 175 gramm tejföl, pici só, fél csg. sütőpor.
Töltelék: 50-60 dkg magozott meggy, 10-15dkg cukor, 1 csg. vaníliás puding.

Leírása

Elkészítés: A meggyet ízlés szerint lecukrozzuk és állni hagyjuk, addig elkészítjük a tésztát. A lisztet elmorzsoljuk a Rama-val, majd a többi hozzávalóval félkemény tésztát gyúrunk. Ha kész, hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a meggy tölteléket. A cukros meggyet kinyomkodjuk, a levét a vanília puding felével felforraljuk, majd hozzáadjuk a meggyet és a puding másik felét, és sűrűre főzzük. Ízlés szerint cukrot adunk hozzá. Egy picit kihűtjük - nem kell teljesen - épp csak addig, amíg a lapokat kisodorjuk.
Az elkészített tésztát 2 felé vesszük, 2 lapot sodrunk. Az egyiket a tepsi aljára tesszük, erre jön a meggy töltelék, majd a másik lappal befedjük. Villával pár helyen megszurkáljuk. 180 fokon előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Ha megsült, tepsiben hagyjuk kihűlni. A legjobb, ha csak másnap szeleteljük, mert lehetséges, hogy aznap még folyós lesz egy kicsit a töltelék. Másnap szépen lehet szeletelni, porcukorral tálaljuk.
Tepsi mérete kb: 33x25 cm
Jó étvágyat!

Zsani Mária

2021-06-27 19:39:27