Kráter

Hozzávalók

Piskótához:
5 tojás
25 dkg kristálycukor
1 dl tej
citromhéj
vanília cukor

1 dl olaj
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 ek kakaó

Pudinghoz:
9 dl tej
2 csomag vanília puding

Tetejére:
2,5 dl tejföl
10 dkg porcukor
tetszés szerint cukor

Leírása

9 dl tejben megfőzzük a 2 csomag vanília pudingot, ízlés szerint cukorral. Kihűtjük. Az 5 tojássárgáját kikeverjük a 25 dkg kristálycukorral, az 1 dl tejjel, citromhéjjal, vaníliacukorral, sóval, 1 dl olajjal, majd hozzáadjuk a 30 dkg lisztet, az 1 csomag sütőport, a 2 ek. kakaót, végül óvatosan hozzákeverjük az 5 tojásfehérjéből felvert habot. Kivajazott lisztezett tepsibe öntjük. A hideg pudingot evőkanállal belekanalazzuk a nyers piskótába. 180 fokon előmelegített sütőben sütjük kb. 40-50 percig. Ha megsült, kikeverjük a tetejére a 2,5 dl tejfölt a 10 dkg porcukorral, és a meleg tésztára kenjük.

Hamar Klaudia

2021-06-26 13:26:54