Leírása
A tojásfehérjét habosra verjük a cukorral. Hozzáadjuk a lisztet, a zsemlemorzsát, a sütőport és az olajat. Kivajazott és lisztezett 18 cm-es tortaformába töltjük és megszórjuk felaprított mogyoróval. 180°C-on kb. 15-20 percig sütjük. Még forrón megkenjük a mogyorókrémmel. A krémhez felfőzzük a tejet a cukorral és a tojássárgájával. Sűrű péppé főzzük a pudingporral és a liszttel. Állandó kevergetés mellett kihűtjük. Kihabosítjuk a vajjal/margarinnal. Elfelezzük a krémet és a felébe belekeverjük az olvasztott csokoládét. A mogyorókrémen elsimítjuk a sárga krémet. Rárakjuk a tejbe áztatott háztartási kekszeket. Ezt a réteget megkenjük a csokis krémmel és hagyjuk megdermedni a rétegeket. A felvert habtejszínnel tetszés szerint díszítjük a tortát.