Citrom torta
Hozzávalók
10dkg olvasztott vaj25dkg darált keksz
A krémhez:
4dl habtejszín
18dkg porcukor
30dkg mascarpone
20dkg natúr joghurt
10dkg tejföl
2 db citrom héja és leve
2dkg zselatin

Leírása
1. A vajat a darált keksszel összemorzsoljuk és a torta forma aljára nyomkodjuk. Valamikor csokis kekszet is szoktam ledarálni, és azzal készítem el.
2. A habtejszínt felverjük a porcukor felével. A mascarponet és a natúr joghurtot habosra keverjük a maradék porcukorral és a citrom lereszelt héjával, majd összeforgatjuk a felvert tejszínnel.
3. Kis lángon a facsart citromlében feloldjuk a zselatint. Apránként 3-4 ek. krémmel vegyítjük, majd a megmaradt krémhez keverjük habverővel.
4. Ezután az alapra simítjuk a krémet és néhány órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. Szeletelt citrommal és mentalevéllel díszítjük.