Nyári vegyes gyümölcsleves
Hozzávalók
1,3 kg vegyes gyümölcs (ízlés szerint)1 l víz
1 citrom
Csipet só
5 db szegfűszeg
1 mokkás kanál fahéj
5 ek cukor
1 csg vaníliás cukor
1 ek liszt
2 dl tejföl

Leírása
A gyümölcsöt megmossuk, tetszés szerint darabokra vágjuk. Egy fazékba tesszük, felöntjük hidegvízzel. A citromot felszeleteljük és beletesszük a levesbe. Hozzáadjuk az egy csipet sót, a cukrot, a vaníliás cukrot, a szegfűszeget és a fahéjat. Ezután felforraljuk.Amíg felforr, a tejfölt és a lisztet csomómentesre, simára keverjük, úgy, hogy folyós legyen - én a habaráshoz szoktam tenni a levesléből 3 dl-t.
Ezután lassan, két részletben, folyamatos keverés mellett adom a leveshez, majd folyamatosan keverem.
Az újraforrástól számítva 5 percig főzzük.
Mi nyáron nyilván hidegen, télen melegen szeretjük.
Hidegvizes hűtéssel könnyen le tudjuk hűteni.
Tálalása lehet tejszínhabbal.