Töltött paprika

Hozzávalók

6 db nagyobb paprika
80 dkg darálthús
2 gerezd fokhagyma
1 tojás
1 marék rizs
10 dkg füstölt szalonna
Só (ízlés szerint)
Bors (ízlés szerint)
Majoránna (ízlés szerint)
Őrölt piros paprika
Liszt
Olaj
Cukor
Babérlevél
Sűrített paradicsom

Leírása

A füstölt szalonnát nagyon apróra vágom. A darálthúshoz hozzáadom az apróra vágott szalonnát, összekeverem a meg mosott rizzsel, tojással, 2 gerezd fokhagymával, borssal, majorannával és az őrölt pirospaprikával. 5 percen keresztül dolgozok a töltelékkel, hogy jól összekeveredjen. Ezután 20 percig hagyom állni a tölteléket. A paprikát jól megmosom és a végeit levágom, hogy még tudjam tölteni őket. A paprikákat jól megtöltöm és egy nagyobb edénybe helyezem őket. Ha több a töltelék, mint amennyi a paprika, gombócokat is csinálok, ezután felöntöm addig vízzel, hogy éppen ellepje a paprikákat. Amikor már látom, hogy a paprika is jó puha és töltelék is átfőtt, olajon pirítom meg a lisztet. Amikor a liszt szép aranybarna, akkor ráöntöm a sűrített paradicsomot, amit sóval, borssal, cukorral és babérlevéllel ízesítek. Ha szükséges, vízzel lehet hígítani.
Tálalás sós főtt krumplival vagy friss puha kenyérrel.

Hertlik Médea

2021-06-19 14:55:00