Csőben sült ananászos csirkemell

Hozzávalók

4 db csirkemell
só, bors, liszt, olaj
20 dkg trapista sajt
15 dkg sonka
1.5 dl főzőtejszín
ízlés szerint ananász konzerv

Leírása

Ez a recept gyorsan elkészíthető és garantált a siker, mert nagyon finom. Akár előző nap is elő lehet készíteni, másnap csak be kell dobni a sütőbe és készre kell sütni. Egyszerű és nagyszerű. Elfoglalt háziasszonyok receptje.

A csirkemelleket tetszőleges szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, lisztben megforgatjuk, majd kevés olajon elősütjük. Amikor kész, közepes tepsibe rétegezzük. Megszórjuk ízlés szerint ananász darabkákkal, befedjük a sonka szeletekkel, megszórjuk a reszelt sajttal, tetejére egyenletesen ráöntjük a tejszínt.
180C sütőben először alufólia alatt puhára pároljuk, majd fólia nélkül pirosra sütjük.
Burgonya pürével vagy sült burgonyával tálaljuk.

Ki lehet próbálni más gyümölcsökkel is (pl. őszibarack befőttel), illetve fel lehet még tuningolni gombával, baconnal, brokkolival, karfiollal ízlés szerint (ebben az esetben elő kell főzni), de az alaprecept is nagyon finom.

Jó étvágyat kívánok hozzá ! :)

Képíró Ildikó

2021-06-16 14:58:06