Bakacsók

Hozzávalók

Tészta:
- 6 db tojás
- 8 ek cukor
- 6 ek víz
- 18 dkg dió
- 1 tk szódabikarbóna
- 6 ek liszt

Krém:
- 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 dl feketekávé
- 1 db tojás sárgája

Tetejére:
- 5 dkg rumba áztatott mazsola
- 5 dkg reszelt étcsokoládé

Leírása

- A tojás sárgákat a cukorral és a vízzel jól elkeverjük, hozzáadjuk a diót, a szódabikarbónával elkevert lisztet, végül a keményre vert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk a masszába. Kikent, lisztezett tepsibe simítjuk, 170 C fokos sütőben tűpróbáig sütjük
- A krémhez a szobahőmérsékletű margarint a porcukorral, vaníliás cukorral és tojássárgával jól kikeverjük, majd a hideg lefőtt kávét hozzácsorgatjuk
- A kihűlt tésztát kettévágjuk, megkenjük a krémmel
- A tetejére kenjük a maradék krémet és rumba áztatott mazsolával illetve reszelt étcsokoládéval díszítjük

Bánk Mária Bettina

2021-06-16 09:37:23