Kinder Maxi King torta

Hozzávalók

Piskóta:
5 tojás
5 ek. víz
250 g kristálycukor
230 g liszt
3 ek. kakaó
1 csomag sütőpor

Krém:
50 dkg mascarpone
5 dl Hulala habtejszín
10 dkg porcukor

Mogyórós-karamell töltelék:
25 dkg cukor
4 ek. víz
140 ml habtejszín
5 dkg vaj
15 dkg sós mogyoró

Csoki öntet a tetejére:
300 g étcsokoládé
300 ml habtejszín

Leírása

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy edényben felverjük, majd amikor már majdnem kemény, szépen lassan hozzáadagoljuk a cukrot és tovább verjük.
A tojássárgákat a vízzel homogénre keverem, majd a felvert fehérjéhez keverem egy spatulával. Szépen lassan hozzászitálom a kakaót, a lisztet és a sütőport, és úgy keverem bele a habba, hogy ne törjön el, levegős maradjon.
180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. (Vagy egyben sütjük meg a piskótát, és ha kihűlt, 3 egyenlő lapra vágjuk, vagy akár külön is süthetjük a lapokat. Én külön jobban szeretem sütni.)

Miközben sül a piskóta, elkészítjük a mogyorós-karamell tölteléket. A cukrot a vízzel együtt egy edénybe tesszük, és közepes lángon karamellizájuk. (NE KEVERGESD!) Amikor elérte az aranybarna színt, lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük a vajat és az előre felmelegített tejszínt (fontos, hogy meleg legyen!). Visszatesszük a tűzhelyre és nagyon alacsony hőfokon egyneműsítjük. Pár perc után levesszük a tűzről és hozzákeverjük az előre felaprított sós mogyorót (én kutterben szoktam pár másodperc alatt felaprítani ). Hagyjuk kihűlni.

A krémhez a tejszínt felverem, majd amikor már félig kemény, hozzáadom a mascarponét és tovább verem. Végül egy spatula segítségével hozzáforgatom a porcukrot.

Összeállítás:
3 piskóta lapunk van. A mogyorós-karamell tölteléket 2 felé veszem. A krémet 3 felé osztom, 2 rész megy a piskóták közé, 1 rész meg majd a torta bevonásához fog kelleni (de lehet fél rész is, attól függ, mennyivel szeretnétek bevonni).

Veszünk egy piskótalapot és 1 rész krémet. A piskótalapot megkenjük a krémmel , majd egy habzsák segítségével a torta külső ívére nyomunk egy csíkot, ezzel egy kis “medencét” formálunk. A medencébe töltjük az 1 rész mogyorós-karamell tölteléket.
Ezután rátesszük a következő piskótalapot és ugyanezt megismételjük. Ha kész a torta megtöltése, a maradék, félrerakott 1 rész krémmel bevonjuk a torta oldalát, és vékonyan! a tetejét is.
Ezután jöhet a csokiöntet a legtetejére és ízlés szerint a díszítés pl. kettévágott kinder maxi king szeletekkel.


Bánk Mária Bettina

2021-06-16 08:32:29