Oreo keksztorta

Hozzávalók

Tésztához:
4 egész tojás, 8 ek cukor, 4 ek finomliszt, 2 ek cukrozatlan kakaópor, 4 ek olaj, fél csomag sütőpor
Krémhez:
50 dkg mascarpone, 25 dkg porcukor, 1 kisdoboz natúr joghurt, 4 dl habtejszín, 10 g zselatin, 20 dkg oreo vagy más hasonló töltött keksz
Díszítéshez:
2 dl habtejszín, 2 csomag van.cukor, 1 csomag habfixáló, 20 db egész keksz

Leírása

1. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk az olajat, beleszitáljuk a sütőporral és kakaóporral vegyített lisztet. Kivajazott, lisztezett kapcsos tortaformában 180 fokon (légkeveréses sütő), 20 perc alatt megsütjük. Végezzünk tűpróbát!
2. A kekszeket apró darabokra törjük.
3. A mascarponét kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a joghurtot, a felvert habtejszínt, a fél dl vízben feloldott zselatint, majd a kekszdarabokat. A krémet a kihűlt félbevágott tortára kenjük, és egy órára a hűtőbe rakjuk.
4. Felverjük a habtejszínt habfixálóval és a van.cukorral, rákenjük a tortára. Megszórjuk kekszdarabokkal és egész kekszekkel díszítjük.

Pintér Márta

2021-06-14 20:37:43