Szedres mascarponés brownie
Hozzávalók
Brownie:- 20 dkg étcsokoládé
- 20 dkg margarin
- 9 dkg nádcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 3 tojás
- 10 dkg liszt
- 1 ek. kakaópor
- 1-1 csipet só és sütőpor
Mascarponés krém:
- 25 dkg mascarpone
- 3 ek. porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 ek. citromlé
- 1 tojás
- 1 ek. liszt
- 2 ek. tejföl
Szederszósz:
- 10 dkg friss vagy fagyasztott szeder
- 1,5 ek. cukor
- 1 kk. zselatin

Leírása
A kockákra tördelt étcsokoládét a margarinnal együtt a mikróban addig melegítjük, míg meg nem olvad, többször megkavarjuk és simára keverjük. A cukrokat a tojásokkal habosra keverjük, majd az étcsokoládés szószt hozzáöntjük és tovább keverjük. Ezután a liszt-kakaópor- sütőpor- só keverékét is hozzá tesszük, homogénné keverjük a tésztát. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.A mascarponés krém hozzávalóit egy tálban összekeverjük, majd a nyers brownie alapra öntjük. Egy fogpiszkáló segítségével kissé összekeverjük a 2 réteget, hogy márványos legyen.
Majd a szedres szószt is elkészítjük. A szedret és a cukrot egy lábasba tesszük, felforraljuk, hagyjuk összerottyanni. Lezárjuk alatta a lángot és belekeverjük a zselatint. A szószt a brownie-mascarpone krém tetejére kanalazzuk. Így egészében 165 fokos sütőben kb. 30- 40 percig sütjük.