Rigó Jancsi torta
Hozzávalók
Hozzávalók a piskótához:- 6 db tojás
- 6 ek. cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 6 ek. liszt
- 1 cs. sütőpor
- 4 ek. kakaó
- 1 csipet só
Krém hozzávalói:
- 8 dl tejszín
- 6 dkg kakaó
- 12 dkg vaníliás cukor

Leírása
Piskóta elkészítése:A sütőt 200 fokra melegítjük. A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral, a kakaóval és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A lisztet összekeverjük s sütőporral és óvatosan hozzáadjuk a felvert tojássárgájához.
A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük. Végül hozzáadjuk a tésztához, és óvatosan összekeverjük. A masszát kivajazott és lisztezett tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
A tortát egy ideig a sütőben hagyjuk hűlni, majd két részre elvágjuk, és tovább hagyjuk hűlni.
Krém elkészítése:
A tejszín kemény habbá verjük, majd két jó kanálra valót félreteszünk belőle. A kakaót összekeverjük a 12 dkg vaníliás cukorral és lassanként a tejszínhabhoz verjük. Az egyik lapra ráöntjük a krémet és egyenletesen elsimítjuk, majd rátesszük a másik lapot.
Tetejére olvasztott csokoládét kenünk, és az oldalán hagyjuk lefolyni.
Díszítésként a kihagyott habot habzsákkal a torta tetejére nyomjuk, még csoki szeleteket, és kocka csokikat rakunk rá.