Stropwafel tölcsér

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg olvasztott vaj
- 15 dkg porcukor
- 5 dkg friss élesztő
- 0,6 dl langyos tej
- 1 tojás
- csipet só

Hozzávalók a karamellához:
- 3,5 dl tej (3,8%)
- 25 dkg nádcukor
- 5 dkg vaj
- 1 tk. őrölt fahéj
- csipet só

Díszítés:
- 1 doboz Hulala habtejszín
- 1 csomag eper

Leírása

A tészta hozzávalóit egy tálba összedolgozzuk, letakarva langyos helyen, 1 órát pihentetjük.
Ha a tészta megkelt 32 egyforma részre osztjuk, és ezekből apró gombócokat formálunk.
Az ostyasütőt előmelegítjük, majd egyenként aranybarnára sütjük benne az ostyát.
Ha egy kész van, még melegen tölcsér alakú formáljuk.
Amíg az ostyalapok sülnek, elkészítjük a karamellakrémet.
A krém hozzávalóit egy kis fazékba tesszük, majd elkezdjük összemelegíteni. Akkor jó, ha gyöngyözve forr. Sűrű kevergetve addig főzzük, míg szépen besűrűsödik. Kb. 45 perc.
A sűrű karamellt a tölcsér belsejébe elkenjük, majd a felvert habtejszínt beletöltjük és eperrel díszítjük.

Bognár Alexandra

2018-08-26 18:23:33

A recept feltöltési időszak lezárult.
Sorsolás október 18-án.

Süssük ki együtt
A biztonság mesterműveit!

Gondoskodjon szerettei, önmaga jövőjéről, és megajándékozzuk!

Életbiztosítások a postán!


TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

Recept adatok

A receptfeltöltés belépés után érhető el.

Nyeremények

Töltse fel kedvenc
desszertreceptjét és a desszert fotóját, hogy megnyerhesse

a 2 fős wellnesshétvégét a hévízi Lotus Therme Hotel & Spába

vagy a 2 db Media Markt utalvány
egyikét (50 000 vagy 25 000 Ft értékben).