Szezámmagos pogácsa

Hozzávalók

1 kg liszt, 10 dkg rétesliszt, 25 dkg margarin, 10 dkg zsír, fél marék só, 4 kanál tejföl, 20 dkg trappista sajt, 4 tojássárgája, 1 egész tojás, 5 dkg élesztő

Leírása

A lisztet a sóval, a margarinnal és a zsírral elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a reszelt sajtot. A közepébe mélyedést készítünk, ebbe tesszük a tejfölt, tojássárgáját, az egész tojást. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben, amibe pici cukrot is teszünk. Ezt is hozzátesszük és összegyúrjuk.
Kb. 1 órát pihentetjük.
Kinyújtjuk 3-4 centisre, tetejét késsel bevagdossuk.
A felét megkenjük pizzakrémmel, a másik felét a maradék tojásfehérje felvert habjával (pici sót is tegyünk hozzá).
Megszórjuk szezámmaggal és reszelt sajttal.
Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és már sütjük is.

BOGNÁRNÉ VARGA ANNA

2021-06-11 09:28:43