Burgonyás pogácsa

Hozzávalók

30 dkg burgonya
50 dkg liszt
12 dkg zsír vagy vaj
2 db tojás (+ a kenéshez)
3 ek tej (+ a kenéshez)
2 mk cukor
2 dkg élesztő
1 dkg só
piros paprika

Leírása

A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük.
A lisztet a zsírral vagy a vaj jal és az áttört burgonyával összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a langyos, cukros tejben felfuttatott élesztőt, a sót, és jól összedolgozzuk.
Hideg helyen pihentetjük, majd negyedóránként egyszer hajtogatjuk. Minden nyújtás után megkenjük egy kevés tejjel összekevert tojással.
A negyedik hajtogatás után 3 cm vastagra kinyújtjuk, és egy közepes nagyságú szaggatóval kiszúrjuk. A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és 30 percig kelni hagyjuk.
A megkelt tésztát megkenjük pirospaprikával elkevert tojással, és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt szép pirosra sütjük.

Képes-Papp Zsuzsanna

2018-08-24 07:39:34

A recept feltöltési időszak lezárult.
Sorsolás október 18-án.

Süssük ki együtt
A biztonság mesterműveit!

Gondoskodjon szerettei, önmaga jövőjéről, és megajándékozzuk!

Életbiztosítások a postán!


TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

Recept adatok

A receptfeltöltés belépés után érhető el.

Nyeremények

Töltse fel kedvenc
desszertreceptjét és a desszert fotóját, hogy megnyerhesse

a 2 fős wellnesshétvégét a hévízi Lotus Therme Hotel & Spába

vagy a 2 db Media Markt utalvány
egyikét (50 000 vagy 25 000 Ft értékben).