Kifli

Hozzávalók

50 dkg BL55-ös liszt, 2 teáskanál só, 2 dkg élesztő, 1 nagy evőkanál tejföl, 2 dl tej, 1 dl víz ( nem csapvíz )

Leírása

A tejet-vízet-tejfölt összekeverjük és kellemesen melegre felmelegítjük. A liszthez hozzáadjuk a sót, beleöntjük a keveréket, majd az élesztőt belemorzsoljuk. Összegyúrjuk, majd kidagasztjuk. Géppel a legegyszerűbb, szép sima tésztát kapunk. Dagasztás után 40-45 percet kelesztjük, majd 8-10 db-ra vágjuk, gombócozzuk. 10 perc pihentetés után egyenként kinyújtjuk, formázzuk. Sütőpapírra téve addig pihentetjük, míg felmelegszik 220 fokra a sütő. Mielőtt betesszük, mindegyik kiflit vízzel lespricceljük. A sütőbe jó, ha teszünk 1 dl vízet, hogy gőz keletkezzen. 10-15 perc sütés után 200 fokra visszavesszük a hőfokot és 3-5 percig még sütjük. Amikor kivesszük, vízzel lespricceljük, és rácsra téve hagyjuk kihűlni.

Adamek Zsuzsi

2021-06-10 19:36:58