Kacsasült mártással párolt káposztával és burgonya gombóccal

Hozzávalók

1 egész kacsa,fűszerek/ babérlevél,rozmaring,majoránna,kakukkfű,bazsalikom.szerecsendió,római kömény,mustármag,só,bors/ zöldségek, / zeller,hagyma,újhagyma,foghagyma,répa,paradicsom,/narancs,citrom,fehér bor,vörös bor,paradicsom püré, 1 fej lila káposzta,fűszerek, burgonya,tojás,liszt,fűszerek

Leírása

Kacsát előző este bepácoljuk a fűszerekkel, és másnap előmelegített sütőben 160 fokon 1,5-2 órát sütjük. Az aprólékaiból mártást készítünk. A lila káposztát forrásig főzzük, és 2 órán át, fedő alatt pároljuk. Burgonyagombóchoz összetörjük a burgonyát tojással lisztel gombócot formálunk belőle, a közepébe egy kocka száraz kenyeret nyomunk és kifőzzük a gombócot enyhén sós vízben.

Unszorg Zoltánné

2021-06-08 16:45:57