Kinder Bueno sajttorta

Hozzávalók

Alap:

- 2 csomag tejcsokis Kinder Bueno
- 10 dkg olvasztott margarin


Krém:

- 25 dkg mascarpone
- 2 dl habtejszín
- 5 dkg porcukor
- 1 tábla fehér csoki
- 2 csomag FEHÉR Kinder Bueno
- 1 csomag expressz zselatin


Teteje:

- 10 dkg étcsoki
- kb. 1 dl tejszín

Leírása

A recept alapján egy 22-25 centiméter átmérőjű kapcsos tortaformára lesz szükség.

Alap:
A kekszet a csokival össze kell törni és össze kell keverni az olvaszott margarinnal együtt. Ha ez megvan, akkor a következő lépésig hűtőbe kell tenni, hogy hamar összeálljon. (megj.: én a fagyasztóba helyeztem rövid időre, sokkal könnyebb vele úgy dolgozni később)

Krém:
A mascarpónét a porcukorral együtt habosra kell keverni, majd bele kell tördelni a fehér Kinder Buenot és ezzel együtt tovább keverni, ameddig teljesen elkeveredik. Vízgőz fölött közben fel kell olvasztani a fehércsokit, majd folyamatos kevergetés mellett hozzá kell keverni a krémhez.
Külön fel kell habosítani a tejszínt, ehhez kell hozzákeverni a zselatinport, apránként. Ha ez is összeállt, akkor kell összekeverni a mascarpónés krémmel.
A korábban hűtőbe helyezett alapra rá lehet önteni a krémet, majd 2-3 órára hűtőbe kell helyezni, hogy összeálljon.

Teteje:
A csokit össze kell tördelni, a tejszínt fel kell forralni majd ráönteni a csokira. Kevergetés mellett a csoki hamar elolvad, így rá lehet önteni a krémre.

Díszítésnek 1-2 szelet Kinder Buenot el lehet tördelni és ráhelyezni a tetejére.

Kellemes sütizgetést! :)

Nagy Norbert

2021-06-08 15:48:55