Baconos hústekerecs

Hozzávalók

-1kg darált hús ( legtöbbször csirkemellből szoktam elkészíteni, de disznóhúsból is tökéletes)
-2-3 db tojás
- zsemle morzsa
-50dkg sajt
-50dkg gépsonka szelet
-40dkg bacon
-só, bors, petrezselyem

Leírása

Egy tálban a darált húst, a tojást és a fűszereket összekeverjük. A zsemlemorzsából annyit keverünk hozzá, hogy a hús massza ne legyen túl lágy, hanem könnyen formázható. Akkora alufóliát kell szakítani, amekkora a tekercsünk lesz. A masszát egyenletesen eloszlatjuk, kb. 1,5 cm vastagságúra. Ezek után a gépsonka szeleteket leterítjük a húsra úgy, hogy mindenhol fedje. Végül a sajtot lereszeljük és megszórjuk a sonka tetejét. Ezt követően felcsavarjuk henger alakúra és a két véget behajtogatjuk. Tépünk újra kettő alufóliát, ami nagyobb, mint a tekercsünk. A tepsibe teszük őket és erre kinyújtjuk a bacon csíkokat, a közepére helyezzük a húsrudat, és becsomagoljuk a baconnel, hogy szépen takarja mindenhol. Becsomagoljuk alufóliába és egy órán keresztül az előre melegített sütőben sütjük, majd leveszük a fóliát és arany barnára sütjük kb. 30-40 perc alatt. Szeletelve hasábburgonyával és salátával tálaljuk.

Sütő hőmérséklet: 180-200 C

Ez egy igazán laktató és kiadós étel. Elkészítése 20-30 perc alatt meg van, sütése összesen 1,5-2 óra.

Sáfár Enikő

2021-06-01 09:58:00