Gluténmentes, laktózmentes, máklisztes-rizslisztes palacsinta
Hozzávalók
50 g mákliszt50 g rizsliszt
2 db tojás
1 késhegynyi só
1 teáskanál finomítatlan nádcukor (csapott)
2 dl laktózmentes tej (vagy növényi alapú tej)
3 ek kókuszolaj (1 ek. a tésztába, 2 a sütéshez)

Leírása
A liszteket a 2 tojással, sóval, cukorral elkezdjük kikeverni csomómentesre, a tejet folyamatosan adagoljuk hozzá.Hozzáadunk 1 evőkanál kókuszolajat, és azt is elkeverjük.
Kiolajozott palacsintasütőbe kanalazunk a masszából. Elég sűrű, és picit nehezebb megfordítani, ezért javaslom, hogy inkább kisebb és vastagabb palacsintákat süssünk.
Közepes lángon süssük, ha már pirul a széle, egy spatulával fordítsuk meg, és a másik oldalát is süssük meg.
Feltekerni nem igazán lehet, mert törékenyebb a hagyományos palacsintánál, én inkább négybe hajtogatni szoktam. Áfonya- vagy ribizlilekvárral tálalhatjuk, de csak porcukorral meghintve is isteni. Finom mákos ízű tészta, csak ebben a formában nem ragad a fogunkba.