Sült Fogas

Hozzávalók

1 vagy kettő db megpucolt fogas vagy süllő, 1 fej fokhagyma, só, bors, 1 evőkanál olíva olaj.
Panírozáshoz: kukorica liszt, 1 kiskanál pirosparika.
Sütéshez: olaj

Leírása

A halakat kb. 1 cm-es vastagságban bevágjuk. A fokhagymát összezúzzuk és hozzákeverjük a sót, borsot, olíva olajat. Ezt a keveréket tesszük a kis nyílásokba. A halat kívülről sózzuk és állni hagyjuk kb. 1 órát. A kukorica lisztet összekeverjük a piros paprikával, és ebbe forgatjuk a halat. Bő olajban sütjük.
Köretként lehet hasábburgonyát, kokettet adhatunk hozzá! Nálunk nagyon szeretik az áfonya lekvárt a halhoz!

Kőfalvi Benedikta

2021-05-27 17:00:38