Pöttyös guru torta

Hozzávalók

Tésztához:
9 tojás
9 ek cukor
9ek liszt
2 ek holland kakaópor
fél dl tej
fél dl olaj
fél cs. sütőpor
fél tk. szódabikarbóna

 A krémhez:
750 g túró
214 g cukor
2,5 dl tejföl

2 dl habtejszín
100g cukor
1 cs. habfixáló
1 kis citromhéj (lehet szárított citromhéj is)   

 

A díszítéshez, rétegzéshez:
50g tejcsoki + 50 g étcsoki + 100 ml habtejszín
kb 2 dl habtejszín
kevés tört sótlan mogyoró

Leírása

A tojásfehérjét a fele cukorral verjük kemény habbá. A tojássárgáját keverjük ki a maradék cukorral, keverjük bele a többi hozzávalót. Ha egynemű lett, lágyítsuk 2-3 kanál fehérjehabbal,majd óvatosan forgassuk össze a 2 masszát
Előmelegített sütőben 3 lapot süssünk, 180°C-on süssük 20-30 percig. (Tűpróba!)
Közben keverjük ki a túrót a cukorral, tejföllel, majd verjük fel a tejszínt a cukorral és a habfixálóval, és forgassuk bele a túrókrémbe.
A kihűlt piskótát vágjuk három részre.
A túrókrémet harmadoljuk, és kenjük meg a piskótalapokat. De ne felejtsünk félretenni egy keveset a torta oldalára.
Minden lap tetejét szórjuk meg tört mogyoróval,csorgassunk rá karamellt (olvasszuk meg a cukrot, karamellizáljuk, majd adjuk hozzá a forró tejszínt, és olvasszuk el benne a karamellt), a 100 gr csokit 1 dl tejszínben óvatosan olvasszuk fel, mikor már majdnem hideg öntsük a felét a karamell rétegre.
Ismételjük meg a rétegeket.
Az összeállított tortának az oldalát kenjük be a félretett túrókrémmel.
A "kész" tortát kb 2 dl felvert tejszínhabbal burkoljuk be, hogy szép legyen. Ízlés szerint díszítsük.
Jó étvágyat!

Nagyné Felföldi Beatrix

2021-05-27 13:34:50