Sütőtökös fánk
Hozzávalók
500 g liszt1 csomag sütőpor
1 teáskanál fahéj
2 teáskanál szerecsendió
1 teáskanál szegfűszeg
fél teáskanál gyömbér
fél teáskanál barna cukor
195 g vaj
2 db tojás
2 tk vanília kivonat
120 ml író
50 g sütőtökpüré
1 csipet só
+ olaj a sütéshez

Leírása
A sütőtököt megmossuk, majd felszeleteljük és 200 fokon készre sütjük.Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a sót, a fűszereket és a cukrot. Egy mély tálban kikeverjük a vajat, a tojásokat, az írót és a vanília kivonatot, majd apránként hozzákeverjük a sütőtök belsejét. Amikor jól elvegyítettük, két adagban hozzákeverjük a lisztet és szép simára gyúrjuk a tésztát (ha a tészta még ragad, akkor adunk hozzá még lisztet).
Egy jól meglisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk a fánkokat. Az olajat felhevítjük, és a fánk mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Még melegen fahéjas porcukorral hintjük meg.