Finom kókuszos
Hozzávalók
A kókuszos tésztához:7 tojásfehérje
30 dkg porcukor
30 dkg kókuszreszelék
4 evőkanál liszt
fél csomag sütőpor
A krémhez:
7 tojássárga
15 dkg cukor
2 dl feketekávé
3 evőkanál liszt
25 dkg sütőmargarin
A csokimázhoz:
20 dkg porcukor
2 evőkanál kakaópor
10 dkg sütőmargarin
3 evőkanál forrásban lévő víz

Leírása
A kókuszos tésztához a 7 tojásfehérjét 30 dkg porcukorral kemény habbá verjük. 30 dkg kókuszreszeléket, 4 evőkanál lisztet és fél csomag sütőport keverünk hozzá. Közép meleg sütőben halvány rózsa színűre sütjük.A krémhez 7 tojás sárgájából, 15 dkg cukorból, 2 dl feketekávéból és 3 evőkanál lisztből krémet főzünk. 25 dkg margarint a még langyos krémhez hozzákeverünk, és a kihűlt alapra kenjük.
A csokimázhoz 20 dkg porcukrot 2 evőkanál kakaóporral összekeverünk. 10 dkg margarint hozzáadunk (nem kell krémesre keverni!), 3 evőkanál forrásban lévő vízzel elkeverjük, és a krémre kenjük.
Hűtőbe rakjuk. Ha a csokimáz megszilárdult, meleg vízbe mártott késsel felszeleteljük.