Csokis muffin
Hozzávalók
A muffinhoz:15 dkg vaj (puha)
12 dkg cukor
3 db tojás
15 dkg liszt
1,5 tk sütőpor
3 ek kakaópor (púpos)
A csokikrémhez:
2 ek cukor
2 dl tejszín
20 dkg étcsokoládé

Leírása
ELKÉSZÍTÉSA vajat habosra keverjük a cukorral, és egyenként beledolgozzuk a tojásokat. A lisztet elvegyítjük a sütőporral és a kakaóval, majd a vajas keverékbe forgatjuk.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztamasszát egy 12 részes muffintepsi papírkapszlikkal kibélelt mélyedéseibe kanalazzuk, majd kb. 20 perc alatt megsütjük. A muffinokat kiemeljük a tepsiből, és a rácson hűlni hagyjuk.
A krémhez felverjük a tejszínt a cukorral, majd hozzákeverjük a gőz felett felolvasztott csokoládét. A krémet lehűtjük, majd habzsákba töltjük, és a muffinok tetejére nyomjuk. Végül mindet megszórjuk csokoládédarabokkal.