Rumos csokoládé torta

Hozzávalók

Piskóta:
5 tojás szétválasztva
10 dkg cukor a tojásfehérjébe
25 dkg cukor a tojás sárgájába
2 dl tej
2 dl olaj
45 dkg liszt
1 sütőpor
5 evőkanál lisztet kicserélünk 5 evőkanál kakaóporra

Krém:
400 ml habtejszín
300 gr tejcsokoládé
1 darab rumaroma

Leírása

A piskótához a tojásfehérjét felverem a cukorral.
A tojássárgáját kikeverem a cukorral, hozzáadom a tejet, olajat, kakaót és a liszttel elkevert sütőport.
A végén óvatosan beleforgatom a felvert tojásfehérjét.
24 cm-es tortaformába töltöm.
170 fokon, tűpróbáig sütöm.
Ha kihűlt, 3 felé vágom a piskótát.

A krémhez a tejszínt feltesszük egy fazékba melegíteni és mielőtt el kezdene forrni beledarabolom a csokit. Addig keverem, amíg szépen bele nem olvad, majd 5 órára félreteszem.
Robotgéppel alaposan kihabosítom, közben beleteszem a rumaromát.
Ezzel a krémmel megtöltöm a tortát.
Fehércsokival és gyümölcsökkel díszítem.

ILLÉSNÉ HORVÁTH MELINDA ANNA

2021-05-26 23:19:10