Oroszkrém torta

Hozzávalók

6 tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
1 sütőpor (elharmadolva)

Krémhez:
6 dl víz
2 vanília puding
20 dkg cukor
1 doboz őszibarack befőtt
1/2 l tejszín (Hulala v Oké habmester)

Leírása

A tésztához 3x 2 tojásból piskótalapokat sütünk tortaformában.
A tojásfehérjét felverjük habnak, belekeverjük a cukrot, majd a tojások sárgáját. A sütőpor harmadát belekeverjük a lisztbe és hozzáadjuk a masszához. Sütőpapírral bélelt tortaformában sütjük.
Ezt háromszor megcsináljuk, így megkapjuk a torta három lapját.
A krémhez a pudingokat a vízzel felfőzzük, belekeverjük a cukrot. kihűtjük.
A fél liter tejszínt habnak felverjük.
A kihűlt pudinghoz hozzákeverjük a felvert tejszín felét, a gyümölcsöt összekockázzuk apró darabokra, tetejére hagyhatunk díszíteni.
összeállítjuk a tortát:
Piskóta lapot megkenjük a tejszínes puding felével, rátesszük a gyümölcs felét, majd piskóta és ismét krém-gyümölcs, végül a harmadik piskóta lap. Ha hagyunk a tejszínes pudingból kívül kicsit kiegyengethetjük vele a torta oldalát.
Végül a maradék tejszínnel bekenjük a tortát kívülről. Ízlés szerint díszítjük

Készülhet barackkal, de ananásszal és mazsolával is nagyon finom.

Szabó Lászlóné

2018-10-14 20:33:47

A recept feltöltési időszak lezárult.
Sorsolás október 18-án.

Süssük ki együtt
A biztonság mesterműveit!

Gondoskodjon szerettei, önmaga jövőjéről, és megajándékozzuk!

Életbiztosítások a postán!


TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

Recept adatok

A receptfeltöltés belépés után érhető el.

Nyeremények

Töltse fel kedvenc
desszertreceptjét és a desszert fotóját, hogy megnyerhesse

a 2 fős wellnesshétvégét a hévízi Lotus Therme Hotel & Spába

vagy a 2 db Media Markt utalvány
egyikét (50 000 vagy 25 000 Ft értékben).