Fehér csokoládés eper torta

Hozzávalók

Piskóta:
5 tojás
10 dkg cukor a tojásfehérjébe
25 dkg cukor a tojás sárgájába
2 dl olaj
2 dl tej
45 dkg liszt
1 sütőpor

Krém:
250 ml habtejszín
500 gr fehér csokoládé
200 gr mascarpone
100 gr eper lekvár

Leírása

A piskótához a tojásfehérjét felverem a cukorral.
A tojássárgáját kikeverem a cukorral, hozzáadom a tejet, olajat és a liszttel elkevert sütőport. A legvégén óvatosan beleforgatom a felvert tojásfehérjét.
24 cm-es tortaformába töltöm. 170 fokon tűpróbáig sütöm. Ha kihűlt, 3 felé vágom.
A tejszínt felteszem egy fazékba melegíteni és mielőtt el kezdene forrni, beledarabolom a fehér csokit. Addig keverem, amíg szépen bele nem olvad. Tűzről levéve kb. 5 órára félre teszem. Majd kihabosítom és beleteszek 450gr mascarponét. A maradék 50 gr-ot kikeverem az eper lekvárral.
A lapokat megkenem a mascarponés krémmel, majd a tetejét az epres krémmel, vékonyan, nyomózsák segítségével spirál alakzatban díszítem.
Ízlés szerint dekorálom az oldalát is.

ILLÉSNÉ HORVÁTH MELINDA ANNA

2021-05-26 23:01:54