Rizskoch

Hozzávalók

A sütőforma előkészítéséhez
1 ek vaj

A felfújthoz
350 g rizs (kerekszemű)
700 ml tej
300 ml víz
1 db vanília (rúd kikapart belseje)
160 g barna cukor
80 g vaj (puha)
200 ml tejföl
5 db tojás
1 csipet só
4 ek sárgabaracklekvár (vagy szörp, a tálaláshoz)

Leírása

A tejben a rizst puhára főzzük egy csipet sóval. Kicsit hagyjuk hűlni. Addig a tojások sárgáját elválasztjuk a fehérjétől, előbbihez keverjük a cukrokat, és a kihűlt rizsbe keverjük. A fehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan a rizsbe forgatjuk. Egy tepsit kikenünk margarinnal, kilisztezzük és elsimítjuk benne a masszát. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje szép aranybarna nem lesz.

Guth Sebestyénné

2018-10-14 12:39:45

A recept feltöltési időszak lezárult.
Sorsolás október 18-án.

Süssük ki együtt
A biztonság mesterműveit!

Gondoskodjon szerettei, önmaga jövőjéről, és megajándékozzuk!

Életbiztosítások a postán!


TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

Recept adatok

A receptfeltöltés belépés után érhető el.

Nyeremények

Töltse fel kedvenc
desszertreceptjét és a desszert fotóját, hogy megnyerhesse

a 2 fős wellnesshétvégét a hévízi Lotus Therme Hotel & Spába

vagy a 2 db Media Markt utalvány
egyikét (50 000 vagy 25 000 Ft értékben).