Citrom torta

Hozzávalók

Piskóta:
5 tojás szétválasztva
10 dkg cukor a tojásfehérjébe
25 dkg cukor a tojás sárgájába
2 dl olaj
2 dl tej
45 dkg liszt
1 sütőpor
1 citrom reszelt héja

Krém:
2 mascarpone
0,5 l habtejszín
2-3 citrom héja és leve ízlés szerint

Leírása

A piskótához a tojásfehérjét felverem a cukorral. A tojássárgáját kikeverem a cukorral, hozzáadom a tejet, olajat, citromhéjat és a liszttel elkevert sütőport.
A végén óvatosan beleforgatom a felvert tojásfehérjét.
24 cm-es tortaformába töltöm.
170 fokon tűpróbáig sütöm.
Ha kihűlt, 3 felé vágom a piskótát.
A krémhez a tejszínhabot felverem, hozzáadom a mascarponét, a citrom héját és levét. Ha valaki édesebben szereti, lehet hozzátenni kevés porcukrot is.
Az így elkészült krémet a piskótalapok közé töltöm.
A megmaradt krémmel díszítem a tetejét.

ILLÉSNÉ HORVÁTH MELINDA ANNA

2021-05-26 08:52:39