kis perecek

Hozzávalók

50 dkg finomliszt (finom)
25 dkg margarin
2 dkg élesztő
2 dl tej
3 kk só
2 ek tejföl

A sós csurgatóhoz

2 ek só
3 evőkanál finomliszt (finom)
1 dl víz (annyi, hogy kellően folyékony legyen)

Leírása

A langymeleg tejben kis cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
Ezalatt a lisztet kimérjük, a margarint felolvasztjuk.
A lisztbe beletesszük a sót , margarint, tejes élesztőt s annyi tejfölt hozzá, hogy rugalmas tésztát kapjunk.
Egy órát pihentetjük a tésztát.
Jön az igazi munka: perecsodrás lisztes deszkán. (Mindenkinek kedve szerinti a méret. Mi, a képen látható kisebb pereceket alkottuk - édesanyám nyomán. Falatnyiak, épp jók.)
Sütőpapírral bélelt tepsibe téve, meglocsoljuk a sós-lisztes pempővel.
200 fokon, 20 perc alatt kisütjük (ennyi kell egy tepsinek). Akkor jó a perec, ha már kis színt kapott.

Czabán Vivien

2018-10-13 19:31:46

A recept feltöltési időszak lezárult.
Sorsolás október 18-án.

Süssük ki együtt
A biztonság mesterműveit!

Gondoskodjon szerettei, önmaga jövőjéről, és megajándékozzuk!

Életbiztosítások a postán!


TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

Recept adatok

A receptfeltöltés belépés után érhető el.

Nyeremények

Töltse fel kedvenc
desszertreceptjét és a desszert fotóját, hogy megnyerhesse

a 2 fős wellnesshétvégét a hévízi Lotus Therme Hotel & Spába

vagy a 2 db Media Markt utalvány
egyikét (50 000 vagy 25 000 Ft értékben).