Kókuszhercegnő

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához:
-250g liszt,
-150g margarin,
-1-2 evőkanál tejfől,
-1 evőkanál kakaó,
-100g cukor,
-1/2 tasak sütőpor.
Hozzávalók a kókuszos krémhez:
-6 tojás fehérje,
-10 kanál cukor,
-200g kókuszreszelék.
Hozzávalók a vanília krémhez:
-6 tojás sárgája,
-200g cukor,
-3 evőkanál liszt,
-1 tasak vaníliás pudingpor,
-300 ml tej,
-250g margarin.
Tetejére: 20dkg étcsokoládé,
Kókuszreszelék.

Leírása

Elkészítés:
A vajat, a tejfölt, a lisztet, a sütőport, a cukrot és a kakaót egy tálba tesszük és jól összegyúrjuk. Két részre osztjuk a tésztát. Két lapot nyújtunk,az első lapot sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a második lap majd a kókuszos krémre kerül.
Kókuszos krém: a tojásfehérjét habbá verjük a cukorral, és hozzáadjuk a kókuszreszeléket.
Ezt a krémet a tepsiben lévő lapra kenjük, rátesszük a második elnyújtott tésztalapot.
170-175 fokos előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.
Vanília krém:
Az összes hozzávalót, a vaj és a vaníliaaroma kivételével összekeverjük és lassú tűzön addig főzzük, amíg sűrű lesz.
A vajat habosra keverjük, a kihűtött főtt krémhez kanalazzuk, hozzáadjuk a vaníliaaromát.
A kihűlt süteményre kenjük.
A csokoládét felolvasztjuk és a krém tetejére kenjük.
Tetszés szerint megszórhatjuk kókuszreszelékkel.
Hűtőbe tesszük 2 órára, majd szeleteljük.

Henriett Szakács

2021-05-24 14:24:56