ökörszem
Hozzávalók
50 dkg liszt2 dkg élesztő
1,5 dl tej
15 dkg zsír
2 evőkanál cukor
csipet só
3 tojássárgája
Töltelék
20 dkg baracklekvár
20 dkg meggy lekvár
Hab
5 tojásfehérje
25 dkg cukor
15 dkg darált dió
15 dkg darált mák

Leírása
Az élesztőt a cukros langyos tejben felfuttatjuk. Hozzáadjuk a zsírral elmorzsolt liszthez és hozzáadjuk a tojások sárgáját összegyúrjuk, 3 cipóra osztjuk.A cipókat egyenként kisodorjuk 38 x 20 cm széles csíkokra. A széleket 4 cm szélesen megkenjük baracklekvárral és mindkét szélét befele sodorjuk, a közepébe tesszük tojásfehérjével felvert cukros diót. A másik csíkot meggy lekvárral kenjük és a mákos töltelékkel töltjük a közepébe. A harmadik rúd fele mákos a másik fele diós lesz.