Görög citromos süti
Hozzávalók
-2,5 dl joghurt-20dkg finomliszt
-100g búzadara
-2kk szódabikarbóna
-1 csipet só
-20dkg cukor
-3tojás
-1citromból nyert citromhéj reszelve
-1 citromból nyert citromlé
Sziruphoz:
-15dkg cukor
-3dl víz
-3 citrom

Leírása
Egy tálban elvegyítjük a lisztet, a búzadarát, a cukrot és a szódabikarbónát.Egy másik edényben a joghurtot, a tojásokat, a citromlevet és citromhéjat keverjük össze kézi habverővel, majd a lisztes keverékhez öntjük és fakanállal összedolgozzuk.
Kivajazott-kilisztezett (kb fél gáztepsinyi méretű) tepsibe simítjuk a masszát.
Légkeverésen 160 fokra előmelegített sütőben kb. 40-50 perc alatt megsütjük. Tűpróba!
Közben a citromos szirupot is elkészítjük: kis lábasba öntjük a vizet, hozzáadjuk a cukrot, a citromok levét és a lereszelt héját. Kevergetve felmlegítjük, pár percig forraljuk.
A meleg sütményt villával megszúrkáljuk, és a szirup felét rákanalazzuk. Alufóliával letakarjuk, állni hagyjuk negyed órán át, majd a maradék szirupot és rálocsolgatjuk. Kihűlve kínáljuk.