citromospiskóta

Hozzávalók

20 dkg liszt
2 tk sütőpor
csipet só
15 dkg cukor
2 ½ dl görög joghurt
2 citrom reszelt héja
2 tojás
1 ¼ dl étolaj
½ tk vaníliakivonat
A mázhoz:
5 dkg porcukor
1 tk citromlé

Leírása

Melegítsd elő a sütőt 175ºC-ra. A cukrot morzsold el a citromhéjjal, majd a joghurttal, az olajjal, a vaníliával és a tojással alaposan keverd ki. Add hozzá a lisztet, a sót és a sütőport, épp csak addig keverd, míg teljesen elkeveredik, majd az egészet öntsd a kivajazott, kilisztezett, vagy szilikon, vagy papír kenyérformába. Süsd 50-55 percig, tűpróbával ellenőrizd, és ha már szép barna a teteje, tedd félre, hogy a formában kb. 10 percet hűljön. Ezután borítsd rácsra, és csak akkor csomagold, vagy kend be a mázzal, ha teljesen kihűlt. A mázhoz keverd össze a porcukrot és a citromlevet, majd folyasd rá a süteményre. Megszórhatod maradék citromhéjjal is.

Kovácsné Ferenczi Krisztina

2018-10-13 11:18:49

A recept feltöltési időszak lezárult.
Sorsolás október 18-án.

Süssük ki együtt
A biztonság mesterműveit!

Gondoskodjon szerettei, önmaga jövőjéről, és megajándékozzuk!

Életbiztosítások a postán!


TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

Recept adatok

A receptfeltöltés belépés után érhető el.

Nyeremények

Töltse fel kedvenc
desszertreceptjét és a desszert fotóját, hogy megnyerhesse

a 2 fős wellnesshétvégét a hévízi Lotus Therme Hotel & Spába

vagy a 2 db Media Markt utalvány
egyikét (50 000 vagy 25 000 Ft értékben).