Mascarponés epertorta

Hozzávalók

Hozzávalók a piskótához:
- 5 db tojás
- 26 dkg cukor
- 16 dkg vaj
- 14 dkg finomliszt
- 1 kávéskanál szódabikarbóna

Hozzávalók a krémhez:
- 250 g mascarpone
- 250 ml habtejszín
- 4-5 ek porcukor (ízlés szerint)
- 250 g eper

A díszítéshez:
- 250 dkg szeletelt eper
- 100 ml habtejszín

Leírása

Elkészítés:

Piskóta:
1. Az egész tojásokat keverjük össze a cukorral.
2. Majd tegyük hozzá az olvasztott vajat.
3. Ezt követően szitáljuk rá a szódabikarbónával elkevert lisztet.
4. Ezt alaposan keverjük össze.
5. A tortaforma alját béleljük sütőpapírral, majd 180 fokon kb. 1 óráig sütjük.

Krém:
1. Először verjük fel a tejszínt, majd tegyük hozzá a porcukrot, a mennyiséget tekintve mindenki ízlés szerint.
2. Ezt követően hozzáadagoljuk a mascarponét.
3. Közben az epret apróra aprítjuk, és hozzáöntjük a krémhez.
4. Laza mozdulatokkal összekeverjük.
5. A piskótát három lapba vágjuk, az alsót megkenjük a krémmel, ráhelyezünk egy másik piskótalapot, újra krém és piskótalap, végül krémmel fedjük be a tetejét.

Díszítés:
1. A habtejszínt a maradék aprított eper levével elkeverjük.
2. Ezt a torta tetejére tesszük ízlés szerint.
3. Végezetül a szeletelt epreket a torta oldalára és a hadtejszín tetejére helyezzük ízlésesen.

Makai Réka

2018-10-13 10:32:26

A recept feltöltési időszak lezárult.
Sorsolás október 18-án.

Süssük ki együtt
A biztonság mesterműveit!

Gondoskodjon szerettei, önmaga jövőjéről, és megajándékozzuk!

Életbiztosítások a postán!


TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

Recept adatok

A receptfeltöltés belépés után érhető el.

Nyeremények

Töltse fel kedvenc
desszertreceptjét és a desszert fotóját, hogy megnyerhesse

a 2 fős wellnesshétvégét a hévízi Lotus Therme Hotel & Spába

vagy a 2 db Media Markt utalvány
egyikét (50 000 vagy 25 000 Ft értékben).