kókuszkocka
Hozzávalók
A tésztához1 db tojás
2 dl tej
2 evők. méz
5 dkg vaj
20 dkg cukor
30 dkg liszt
1 teásk. szalakáli
A bevonóhoz
40 g kakaópor
20 dkg vaj
20 dkg cukor
6 evők. tej
1 evők. rum
1 zacskó kókuszreszelék

Leírása
A kókuszkockát célszerű a tészta elkészítésével kezdeni. A cukrot összekeverem a felengedett vajjal, miután jó habos lett a tojást, a tejet, a mézet, a liszttel összekevert szalakálit is hozzáadom, majd az egész cuccot szépen összedolgozom.Előveszek egy közepes méretű tepsit, kivajazom, kilisztezem, ezt követően beleöntöm a masszát, 160 fokon aranybarnára sütöm.
Miközben sül a tészta, összeállítjuk a kakaós bevonót. A tejet a cukorral és a vajjal felforraljuk, majd a kakaóporral és a rummal simára keverjük (használhatunk rumaromát is).
Miután kicsit kihűlt a kakaós bevonó, a kockára vágott süti minden oldalát belemártom, a felesleget lecsepegtetem és megforgatom a kókuszreszelékben.
Miután elkészültünk a kockákat tegyük a hűtőbe, hogy a kakaós bevonat jól megszilárduljon rajta.