Sós karamellás almás pite pohárban

Hozzávalók

Hozzávalók: / 6 pohárhoz/
Karamellszószhoz: 10 dkg cukor, 12g vaníliás cukor, 70 ml tejszín, 1 kávéskanál só
Tésztához: 12,5 dkg liszt, 4 g sütőpor, pici só, 40g porcukor, 75 g vaj, 1 db tojás sárgája, 1 tk tejföl
Fahéjas almához: 4 db alma, 3 ek. cukor,1 ek. vaj, 2mk őrölt fahéj,2 ek. méz
Krémhez: 250g mascarpone, 250g ricotta, 3 ek. porcukor, 1 mk. fahéj, 12g vaníliás cukor

Leírása

Karamellszószhoz a cukrot és vaníliás cukrot karamellizálom, majd folyamatos keverés mellett lassan felöntöm tejszínnel majd bele szórom a sót, jól átkeverem és hagyom kihűlni.
A tésztához a hozzávalókat össze dolgozom, sütőpapíros tepsire morzsolom, majd kb. 15 perc alatt 180 fokos sütőben megsütöm.
Az almához serpenyőben összemelegítem a vajat, mézet, cukrot és a fahéjat, majd bele szórom a kisebb kockára vágott hámozott almát. Kb. 10 percig kevergetjük, hogy megpuhuljon és karamellizálódjon az alma.
A krémhez a hozzávalókat jól összekeverjük.
Veszek hat szép poharat és az elkészített hozzávalókat rétegezem, alulra morzsát szórok, erre a karamell öntet kerül, majd krém és az alma, újra morzsa, karamell, krém, alma, a tetejét morzsával zárom és karamell öntettel díszítem.
Isteni finom és különleges! Jó étvágyat!

Szakács Beatrix

2021-05-21 14:20:02