Szalagos fánk

Hozzávalók

3 dkg élesztő
4 dkg porcukor
2 dl tej
fél kg liszt
3 db tojássárgája
5 dkg margarin
1 cs. vaníliáscukor
1 csipet só
olaj

Leírása

A lisztet egy tálba tesszük, összekeverjük a porcukor egyik felével, a tojássárgákkal, felolvasztott margarinnal, vaníliáscukorral, sóval. Az élesztőt külön felfuttatjuk a langyos tejben, hozzáadjuk a porcukor másik felét, majd a többihez gyúrjuk, míg egy sima tésztát kapunk.
Enyhén belisztezzük a tésztat tetejét, letakarjuk, majd 45-60 percig meleg helyen pihentetjük, hogy a duplájára keljen.
Lisztes felületen ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd körökre szaggatjuk, vagy dupla körös szaggatót használunk. (Szaggatás közben is kelni fog.)
Felhevített olajba egyszerre 5-6 darabot teszünk, majd lefedve közepes lángon aranybarnára sütjük, majd megfordítjuk.
Ha megsült, papíron leitatjuk.
A kihűlt fánkokat díszítve, vagy díszítés nélkül tálaljuk.

Ha nem csak barna csokis mázat szeretnénk, a fehér csokit ételfestékkel bármilyen színűre festhetjük. A fánkokat nem leönteni, hanem mártani kell, kellő sűrűségű csokinál nem fog megfolyni, vagy csak enyhén.

Jó étvágyat!

Csábi Aliz

2018-10-12 13:45:28

A recept feltöltési időszak lezárult.
Sorsolás október 18-án.

Süssük ki együtt
A biztonság mesterműveit!

Gondoskodjon szerettei, önmaga jövőjéről, és megajándékozzuk!

Életbiztosítások a postán!


TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

Recept adatok

A receptfeltöltés belépés után érhető el.

Nyeremények

Töltse fel kedvenc
desszertreceptjét és a desszert fotóját, hogy megnyerhesse

a 2 fős wellnesshétvégét a hévízi Lotus Therme Hotel & Spába

vagy a 2 db Media Markt utalvány
egyikét (50 000 vagy 25 000 Ft értékben).