Bogyós-kekszes joghurt
Hozzávalók
250 gr háztartási keksz2 ek. kakaópor
1 kk. cukor
500 gr natúr joghurt (vödrös)
ízlés szerint gyümölcs

Leírása
A háztartási kekszet ledaráljuk, hozzáadjuk a kakaóport, a cukrot, és a natúr joghurtból annyit, hogy jól alakítható kemény massza legyen, amit a pohár aljára tudunk nyomkodni. (Ha van kakaós kekszünk, helyettesíthetjük a háztartási keksszel, viszont ebben az esetben nem lesz szükségünk a cukorra és a kakaóporra.)A kekszrétegre öntjük a jól felkevert natúr joghurtot. majd annak a tetejére rátesszük a gyümölcsöt. (Meg fogja tartani, nem fog lesüllyedeni, ha nem azonnal fogyasztjuk el.)
Ízlés szerint bővíthetjök a hozzávalókat zabpehellyel, müzlivel, dióval, mazsolával.
Egy kellemes reggelinek, és egy uzsonnai desszertnek is kiválóan megfelel.